Wat heb je nodig:
- bakblik 20x30cm
- handmixer
- zout
- 1 ½ eetlepel cacaopoeder
- 125 gram bloem
- 3 eieren
- 1 deciliter melk
- 300 gram lichtbruine basterdsuiker
- 100 gram zachte boter of margarine
- 175 gram pure chocolade
De bereidingstijd circa 15 minuten en moet circa 30 minuten in de oven.
Verwarm de oven op 175 graden.
Hak 100 gram van de chocolade in kleine stukjes.
Doe de rest van de chocolade in een pannetje, hang dit pannetje in een pannetje met kokend water en laat zo al roerend de chocolade smelten.Klop in een kom de boter en de suiker met de handmixer in circa 5 minuten tot een luchtige crème.Klop er achtereenvolgens de melk, de eieren, de bloem, het cacaopoeder, de gesmolten chocolade en een snufje zout door.Spatel de stukjes chocolade erdoor.Vet het bakblik in. Schep het beslag erin en strijk de bovenkant glad.Bak de koek in de oven circa 30 minuten tot de bovenkant lekker knapperig is.Binnenin mag de koek lekker zacht blijven.Laat de koek afkoelen tot lauw en snijd dan de trollen-drollen.